Hej och kul att du har hittat hit!

Vi heter Karin & Krister, och det är vi som driver Hobbykojan. Hos oss hittar du olika produkter som vi har använt och tagit fram i vårt eget skapande.


Grunden till företaget lades på Facebook för ett par år sedan. Karin var sjukskriven och för att ha något att göra om dagarna började hon smått pyssla och prova olika former av konst och skulptering. Hon fastnade rätt snabbt för att gjuta och måla betong. Ärgvätskorna som fanns att köpa då var rätt dyra, och med en bakgrund inom kemi och lite finurlighet tog Karin fram sitt eget recept på ärgvätskor. Det skulle visa sig att receptet inte bara var kostnadseffektivt, det gav dessutom väldigt bra resultat tillsammans med metallpulver. Du hittar nu både våra ärgvätskor och metallpulver till försäljning här på hemsidan.


Från och med i år har tagit över försäljningen av Powertex, efter AC-form & design och vi bygger efter hand upp det sortimentet. Skicka oss gärna ett meddelande om det är något du vill att vi ska ta hem. Med hjälp av Powertex kan du skapa egna strukturer och formationer, ett härligt komplement till dig som vill arbeta med mixed-media, skulptera eller bara låta fantasin och kreativiteten flöda.


Karin är utbildad av Clemy Roelandt i Belgien. Hon är ensam i Sverigen om att vara certifierad läraren med en Master i Powertex. Att ha en Master i Powertex innebär att man behärskar alla olika tekniker samt känner materialets alla möjligheter. Hos oss kan du får skapa skulpturer och tavlor på workshops, du kan även få handledning i ditt eget skapande samt hjälp med olika frågor eller annat som har med Powertex att göra, allt för att du sen på egen hand ska kunna utveckla ditt eget konstnärsskap.


Instruktioner till produkterna hittar du på produktens köpsida. Under fliken "Tips" högst upp på sidan finner du ännu mer information om hur du ärgar med våra ärgvätskor och metallpulver, samt skulpterar med Powertex.

Kika gärna in på vår Facebooksida, länk längst ned här på sidan. Där hittar du instruktionsfilmer om att ärga och rosta.


När du beställer kan du uppleva att varukorgen skymmer delar av sidan, klicka då på "Hem" i menyn. Det tar dig till startsidan och du kan klicka dig in bland varorna igen.

Frakten räknas automatiskt baserat på din beställnings totala vikt. Fraktkostnad ser du innan betalning. Du kan alltid klicka dig bakåt innan betalning ifall du vill ändra något.

Du når oss även via meddelande här från sidan, vi svarar så snart vi kan.


Fråga oss så hjälper vi dig.

Varmt välkommen till oss!

Karin och Krister