Hej och välkommen till oss på Hobbykojan!


Hobbykojan är ett litet familjeföretag som Krister valde att starta då Karins idéer och skapande visat sig ge glädje och inspiration till andra.

Karin har alltid varit intresserad av skapande i olika former men det är först de senaste åren som hon har kommit in på nya vägar med betong och Powertex.

Karin är i grunden lärare och har i många år undervisat i bland annat bild och kemi. Den erfarenheten har hon använt och skapade själv för ett antal år sedan egna ärgvätskor som fungerar fantastiskt med olika metallpulver och ger härlig ärg, såväl grön som blå samt rost.

När Karin för några år sedan blev långtidssjukskriven för ett svårt utmattningssyndrom har hon använt skapandet som en väg till energi och avkoppling. Under de år som Karin varit sjukskriven har hon hjälpt och stöttat många i sitt skapande och att hjälpa andra även som sjukskriven är en viktig del i rehabiliteringen.

Företaget Hobbykojan startades av Krister då han insåg att det Karin en gång startat inte längre fungerade som hobby utan behövde registreras som företag. Krister är idag ansvarig och Karin är med och finns som stöd och support på de villkor som råder när man har ett utmattningssyndrom.

Att göra små filmer som visar vad man kan göra eller att skriva manualer är en del av det vi vill bidra med till er kunder. Vi vill försöka förmedla så mycket som möjligt så även ni har möjlighet att utforska dessa roliga material vi har i vår webbshop.

På sikt kommer vi att ha kurser, såväl online som fysiska men det får bli lite längre fram när Karin har det energifönstret öppet. Karin är certifierad kursledare i Powertex och har all den kunskap som behövs för att vägleda er i Powertex stora och omfattande sortiment.

På vägen mot nya mål genom skapandet önskar vi alla våra kunder välkomna till oss.Hos oss hittar du hela sortimentet från Powertex. Med Powertex kan du skapa allt från magnifika skulpturer till fantastiska tavlor. Vi erbjuder workshops och onlinekurser, ett måste för dig som älskar mixed media.

Vi har även försäljning av våra egentillverkade ärgvätskor.

Med våra ärgvätskor skapar du snabbt patina vilket det annars tar naturen år att skapa. Skapa vacker blå eller grön patina eller varför inte testa att rosta.

Skapa en vacker blå eller grön patina eller varför inte testa att rosta. Du finner manualer och beskrivningar här på sidan. Testa dem gärna, du kommer upptäcka att du med våra ärgvätskor snabbt får fram en patina vilket det annars tar naturen år att skapa.

Som komplement till våra ärgvätskor har vi även metallpulver. Vi är stolta över vårt rena järnpulver (Fe>97%) med sin fina gråa färg, perfekt för gjutning och rostning. Med hjälp av vårt järnpulver kan du lätt skapa en rosteffekt, kombinera det med fördel tillsammans med vår rostaktivator. Du kan även skapa en ärg effekt med färgerna från Magic Metallic.

Du hittar allt du behöver för ditt skapande här på sidan. Vi har penslar, palettknivar och annat roligt.

Kika även in på vår inspirationssida Hobbykojan här på Facebook. Där finner du mycket bilder, tips och trix.

Vill du vara med och skapa med Powertex och få se mig arbeta online eller att få ta del av en gemenskap som såväl inspirerar som lyfter varandra i sitt skapande?

Då är du välkommen att följa med mig i min Facebook grupp: Powertex Sverige

Är det något du undrar över går det bra att sända oss ett meddelande.Varmt välkomna till oss

Krister och Karin