Easy3DFlex 1 kg

Buy this
  • 109,00 kr
100 % SSL-säkrad

Easy 3Dflex är ett måstematerial för konstnärer som arbetar i blandade medier. Tillsammans med Powertex kan man skapa unika strukturer i målningar och skulpturer. Easy 3D flex är ett naturligt giftfritt vitt pulver.


Easy 3D flex kan också användas för att förtjocka akrylfärger för att få mer strukturerade effekter i målningar.


Blanda Easy 3Dflex och Powertex med en skrapa eller palettkniv till en slät pasta och applicera med en palettkniv på din duk. (3-delar Easy 3Dflex - 1-delad Powertex + mindre än 1- delar vatten). Detta krackelerar när den appliceras i ett tjockt lager, genom att torka i solen eller nära en värmekälla eller över natten.


Krackeleringar kan undvikas genom att applicera pastan i tunna skikt (1-del E3DF på 5 delar Powertex UM) med tillräcklig torkningstid emellan eller genom att lägga till 3D Sand.


Easy 3D flex kan också användas för att föttjocka akrylfärger förbi att ge dem mer strukturerade effekter i målningar.


Använd även i kombination med Bister. Du kommer att få de mest fantastiska resultaten.


Easy 3Dflex används inte enbart till målningar utan också som skulpterande lera. När du blandar lika mycket Easy 3Dflex med Powertex får du en tjock pasta som lufttorka och blir stenhård. Denna skulpterande lera låter dig skapa unika skulpturer som bildar sprickor när de torkas.


Spraya med Bister medan den fortfarande är våt för att skapa specialeffekter.


Man kan skapa fantastiska strukturer genom att trycka och stämpla ned i leran med tex snäckskal, rep, skruvar, knappar m.m.


Denna produkt är naturlig och giftfri men eftersom den är ett pulver kan den torka ut huden. Vi rekommenderar att du bär handskar eller använder handkräm.